Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Μαρίζα Τσακαλέρου : "Η πρόκληση για έναν νέο άνθρωπο που θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική είναι να μπορέσει να εκφράσει τα πιστεύω του χωρίς να αναγκαστεί να υποδυθεί τον ρόλο που άλλοι έχουν γράψει γι' αυτόν."

Η Μαρίζα είναι ένα νέο ενεργό άτομο της κοινωνίας και πάντα χαίρεσαι να συνομιλείς μαζί της. Η ίδια διπλωματούχος μηχανικός του ΔΠΘ, επαγγελματίας και η νεότερη υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια ΑΜΘ στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Η συνέντευξη απολαυστική μαζί της και η ίδια χαλαρή μας αποκαλύπτει πτυχές του εαυτού της, οι οποίες δεν είναι γνωστές. Η Μαρίζα μας μιλάει για την τολμηρή, όπως την χαρακτηρίζει, υποψηφιότητα της ως βουλευτής, για την ενασχόληση της με το διαδίκτυο, για το πώς περνάει τις ελεύθερες ώρες της και για το ποια αρετή προτιμά σε έναν άνδρα!

Τι σημαίνει για μια νέα γυναίκα η ενασχόληση με την πολιτική;
Είναι ξεκάθαρο πλέον σε μένα ότι η κοινωνία έχει εθιστεί σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο πολιτικού και πολιτικής συμπεριφοράς και έχει σημαντικές δυσκολίες να αποδεχτεί την διαφορετικότητα, στην ηλικία, το φύλο ή τον τρόπο προσέγγισης.
Η πρόκληση για έναν νέο άνθρωπο που θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική πρώτης γραμμής είναι να μπορέσει να εκφράσει τα πιστεύω του χωρίς να αναγκαστεί να υποδυθεί τον ρόλο που άλλοι έχουν γράψει γι' αυτόν.
Η κατάσταση είναι ακόμη πιο δύσκολη για μια γυναίκα, που μπορεί να δεχθεί συχνά χτυπήματα κάτω από την μέση, και να σχολιαστεί άκριτα απλά και μόνον επειδή τόλμησε να διαφοροποιηθεί από την πεπατημένη.

Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: